Sinterklaas in Cambodja - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Dorien Adema - WaarBenJij.nu Sinterklaas in Cambodja - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Dorien Adema - WaarBenJij.nu

Sinterklaas in Cambodja

Blijf op de hoogte en volg Dorien

04 December 2006 | Cambodja, Phnom-Penh

Vorige week dinsdag in Saigon (ho chi minh) city heb ik een tripje gemaakt naar de chi cu tunnels. Deze werden in de Vietnam oorlog door de vietcong gebruikt. De tunnels die wij zagen waren nog twee keer zo groot dan degenen die de vietnamezen in de oorlog werkelijk gebruikten. Heb geprobeerd om de tunnel te doorlopen, maar toen ik er in was kreeg ik echt een enorme paniekaanval en ik moest terug. Ben geloof ik wel een beetje claustrofobisch aangelegd. Wist niet dat ik het in me had. Vanaf woensdag heb ik 3 daagse trip over de mehkong richting Cambodja gemaakt. Deze trip was niet echt spannend, veel in debus zitten, maar heb wel leuke mensen ontmoet. En ik heb ook gedurende deze trip slang gegeten. Was niet echt veel vlees, we hebben voornamelijk het vel gegeten. En daar zitten de schubben nog aan enzo ieh. Dat had ik niet verwacht toen ik het bestelde. Heb smaakte nogal "Chewy". Was niet heel lekker maar ook niet smerig. Maar voelde me de rest van de middag wel een beetje raar. Had echt een brok in mijn keel. Dus ik zal niet snel weer slang eten. Na drie dagen zijn we aangekomen in Phonm Penh. Dit is veel minder arm dat ik had verwacht. Ben voor het eerst in een westerse supermarkt geweest en we hebben bij de lucky burger gegeten. Zaterdag zijn we naar de Killing fields (massagraven gedurende het regime van pol pot, hier werden de mensen vermoord en begraven) en de sou sleng prison (hier werden de vijanden van het regime gemarteld totdat ze een valse beketenis aflegden)geweest. Dit was heel indrukwekkend en je werd er wel een beetje stil van. We hadden een hele goede gids die ons veel over de gebeurtenissen kon vertellen. S middags hebben we nog even in de stad rondgelopen. Toen we langs het water liepen zagen we opeens een boot met Sinterklaas erin. Hij ging aan wal en ik heb hem een hand gegeven en zei: dag sinterklaas en hij vroeg of ik braaf was geweest dit jaar. En toen gingen ze met pieten en al een hotel in. Geen idee waarom ze daar waren. Alle cambodianen dachten volgens mij dat het de paus was want ze zeiden allemaal dat ze echt in hem geloofden. Gister zijn we aangekomen in ?Siem Riep en s avonds heb ik iemand van de groep waar ik in laos mee optrok weer ontmoet, was wel weer leuk. Vandaag zijn we met zijn vieren, 2 nlers (limburg) en een iers meisje naar de tempels van Anhkor geweest per tuktuk. Het was heel erg mooi, maar aan het einde van de dag had ik wel genoeg tempels gezien. Wel rond de 200 foto's genomen. Heb nog twee dagen om nog meer tempels te bezichtingen. Morgen ga ik op de fiets en woensdag misschien per motorbike. Donderdag ga ik over de vreselijkste route naar Bangkok. Per bus ik ben benieuwd. Nog drie weekjes en ik ben al weer thuis! En voor degenen die het vergeten waren zondag komt Korny, joepie! Veel succes met alles en tot snel!
liefs dorien

• 04 December 2006 - 10:38

Lieke:

He Dwien,

klinkt weer super! Sinterklaas?! Zeker een vrijgezellenvakantie ofzo!? Bedankt voor je leuke kaartje! Heel veel plezier met Korny, en hou hem heel zodat hij ook nog van het reizen kan genieten ;-). Veel plezier (maar daar ben ik niet zo bezorgd over...)

Liefs Lieke

• 04 December 2006 - 10:44

Joselien:

hee dorien!!
    gelukkig toch nog sinterklaas gezien! geniet nog van de drie weken!

liefs Joselien

• 04 December 2006 - 10:53

Tam:

Hey Dwien,

Ontzettend veel plezier met corny! Geniet nog even van je laatste weekjes, voor je het weet moet je aan het werkende leven beginnen.

Kus

• 04 December 2006 - 10:58

Cé:

Hey Nerdie!
    Nog maar 3 weekjes?! De tijd is echt snel gegaan! Thanks nog voor je kaartje! Super leuk! Echt vaag dat sint en zijn pieten in Cambodja rondlopen! En ik maar denken dat ze hier in NL waren! Succes met je reis naar Bangkok, en blijf je volgen!
    liefs Cé
    ps had een mail van je gehad maar die was helemaal leeg, misschien iets fout gegaan met versturen?

• 04 December 2006 - 11:18

Sanne:

Lieve Dorien,

Leuk verhaaltje weer!

Ik was het niet vergeten dat Korny komt! Echt super leuk om samen rond te kunnen toeren!!!

Heb je nog leuke pix om op je site te zetten? Bijvoorbeeld van je 200 tempels ;)!

Liefs Sanne

• 04 December 2006 - 12:09

Roos:

Sinterklaas in Cambodja?! Is ook echt weer iets voor jou om mee te maken, haha! Veel plezier met korny!

Liefs, Roos.

• 04 December 2006 - 13:10

Fab:

He Dorien! Nog ff genieten want die 3 weekjes zijn zo weer voorbij! Super gezelli dat Korny komt! Iek, slangenvlees/vel lijkt me echt vies, but at least... je hebt t geprobeerd! Veel plezier nog en de groeten aan Sint; heb m hier in NL nog niet gezien in real life :( XFab

• 04 December 2006 - 13:40

Ingrid:

Hee dwien,

Iek een slang gegeten, ik snap wel dat je een brok in je keel had! Gelukkig daarna hamburger kunnen eten :d.
    Nou je hebt weer veel gezien! succes
    xx

• 04 December 2006 - 16:20

Stacey:

hey

ik heb hier in nederland nog niet eens een 'echte' sinterklaas gezien (alleen op tv)!!! wel stoer dat je slang hebt geprobeerd. je hebt toch nog contact kunnen krijgen met K om alles nog even goed af te spreken (locatie tijd enz.)? nog heel veel plezier daar! (hier mis je namelijk niet zoveel behalve heel veel regen ;p)

x

• 05 December 2006 - 11:05

Tessa:

He dweenie!!! Echt supergeweldig dat je daar gewoon Sinterklaas hebt gezien!!! Bedankt voor je kaartje! HEb 'm vorige week gehad echt leuk. Zo je hebt al weer veel meegemaakt. Je zal wel blij zijn dat korny zondag komt. Die killing fields lijken me idd heel erg indrukwekkend. Leuk dat je nog op de fiets en de motorbike gaat alleen de ellendige terugreis is minder. Veel plezier nog daar en succes met de reis naar Bangkok!!! Echt snel dat je over drie weken weer thuis bent. kus tes

• 08 December 2006 - 02:30

Yvonne:

Hallo Dwien,
    lachen dat je sinterklaas tegenkwam in Cambodja nog wel. Ik hoop dat je niet een snelheidsduivel als buschauffeur hebt naar Bangkok...Heb je een lang meeltje gestuurd. Veel plezier met Kornie!
    Kus Yvonne