Boot naar Lao(s) - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Dorien Adema - WaarBenJij.nu Boot naar Lao(s) - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Dorien Adema - WaarBenJij.nu

Boot naar Lao(s)

Blijf op de hoogte en volg Dorien

04 November 2006 | Laos, Luang Prabang

Hallo iedereen,
Ben gister aangekomen in Luang Prabang en ik voel me nu al wel een beetje thuis is Azie. Heb dinsdagavond de bus naar Chiang Rai genomen. Een Thais vrouwtje die ik in het park richting het busstation ontmoette het busstation heeft mij de weg naar het busstation geleid, terwijl ik de weg zelf eigenlijk zelf wist. Maar ja hoe leg je dat uit in het Thais! Dus bus naar Chiang Rai ging eigenlijk goed. Was de enige westerse. In Chiang Rai kon ik vrijwel meteen op de bus naar Chiang Khong stappen, deze bus was wat primitiever dan die naar Chiang Rai. Volgens mij kon hij echt elk moment uit elkaar vallen. In Chiang Khong heb ik geld voor dollars gewisseld en ben naar de grens gaan lopen. 2km best ver met een backpack, maar ik wilde niet opgelicht worden door een tuktuk. Toen was ik nog niet zo gewend als nu. Daar bij de grens heb ik mijn visa geregeld en toen op de boot naar Huang Xai(laos) gegaan. Daar aangekomen heb ik een hostel voor 2 euro geregeld.WAs eigenlijk geen bed maar een matras. En toen ben ik wat gaan eten en drinken met mensen die ik had ontmoet bij de ambassade. De volgende ochtend vroeg op om de slowboat naar Luang Prabang te nemen. Het uitzicht was echt mooi. Soms zag je een rieten huisje of een bootje maar voornamelijk veel groen en bergen. Aan het einde van de dag had ik wel een zere kont van het zitten en was ik blij dat ik in Pak Beng uit kon stappen. Daar hebben we geslapen en gegeten met twee nederlanders, een belgisch meisje, een meisje van the ISle of Man, drie schotten, een oostenrijker en een noor. De bedden waren heel goedkoop en dat het ik gemerkt toen er minder in de nacht een beest (rat??) in het hout begon te kangen. Ik kan je wel zeggen het klonk niet als een houtworm. Dus ben ik met mijn hoofd maar van kant verandert want ik vond het toch een beetje eng. En het zou niet de eerste jeer zijn dat ik een beest in mijn bed (nek) vind. Gelukkig ben ik niet lastig gevallen die nacht. De volgende dag weer de hele dag op de boot. Ik moet zeggen het uitzicht was echt heel mooi maar ik was wel blij toen ik van de boot was. Ik deel hier in Luang Prabang een relaxte kamer (warm water) met een belgisch meisje. Gister zijn we met dezelfde groep nog even iets gaan drinken en toen naar bed gegaan. En straks ga ik de schoonheden van de mooie stad Luang Prabang bezichtigen. Volgende keer zal ik foto's proberen te sturen. Veel succes met alles in NL en elders en tot mijn volgende bericht!!!

• 04 November 2006 - 10:13

Pritha:

Hé Dwien,
    Ik heb natuurlijk al veel te lang niks van me laten horen....Maar dwien wat fantastisch dat je het zo naar je zin hebt!!!!!
    Geniet van elke dag (maar dat doe je natuurlijk al) en kijk ook uit voor beesten in je bed ;-)
    Dikke kus
    Pritha

• 04 November 2006 - 17:10

Cé:

Hey Nerdie!
    Je bent echt behoorlijk ondernemend zo te lezen! Ben benieuwd naar je foto's! Have fun!
    Liefs Cé

• 05 November 2006 - 09:18

Lieke:

He Dorien,

klinkt echt fantastisch!! Lijkt me een geweldige reis die je daar aan het maken bent. Heel veel plezier nog en geniet van alle indrukken.

Liefs Lieke

• 05 November 2006 - 16:03

Lien:

He do! Tja, jij en beesten in je nek ;-) Geniet maar van Azië! Ik vond t er super! x

• 06 November 2006 - 14:22

Frouke:

He Dorien!!

Klinkt nu toch wel erg spannend met beesten aan je bed! Gewoon van kant veranderen met je hoofd: doe ik ook altijd ;)
    Hihi
    Geniet ervan!

kus Frouk

• 06 November 2006 - 15:18

Sanne:

dorien!! super gaaf die foto's heb die waterval ook beklommen, heel raar om jou daar nu te zien staan!!!! geniet, geniet, geniet!kus sanne

• 07 November 2006 - 22:37

Tessa:

He dweenie, spannend allemaal. Leuk dat je zoveel mensen leert kennen en dat t gezellig is. Wel nasty van die beesten maar ja dat ben je inderdaad al n beetje gewend. Ben benieuwd naar je foto's!! Have fun!! kus tes

• 08 November 2006 - 00:57

Yvonne:

he dwien,
    ik volg je! Grappig, die rat had ik ook in pakbeng.
    Kus Yvonne