Surfen en cheeky monkeys - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Dorien Adema - WaarBenJij.nu Surfen en cheeky monkeys - Reisverslag uit Byron Bay, Australië van Dorien Adema - WaarBenJij.nu

Surfen en cheeky monkeys

Blijf op de hoogte en volg Dorien

10 Oktober 2006 | Australië, Byron Bay

We zijn nu al twee dagen in Byron bay. Dit is populair surfplaatsje maar ook relaxed! Yvonne en ik hebben gister dan ook geprobeerd om op de surfplank te staan. Nu denken jullie natuurlijk dat dat niet gelukt is, wij verbazen ons er ook over, maar het ging eigenlijk best wel goed. Het was echt rotweer en eigenlijk hadden we niet zo'n zin meer. Dus toen gingen we met zijn 5 in een busje naar een goede surfplek. De man die ons les gaf praatte heel snel en wou snel in het water voordat de tide kwam. Eerst op het droge de technieken geleerd en toen het water in. Eerst gaf hij ons een duw als er een golf kwam, maar later moesten we toch echt zelf proberen om op het juiste moment de golf te pakken. HEt allermoeilijkste aan surfen is dan ook de timing. Uiteindelijk is het mij DRIE keer gelukt om zelf op een golfje te surfen. Dat klinkt misschien niet zoveel, maar aangezien dat ik had verwacht dat ik de hele middag alleen maar zou peddelen vind ik het best wel veel. Dus het was voor herhaling vatbaar. 's Avonds zijn we naar de cheeky monkeys geweest. Dit is een kroeg waar je voor $2 dollar kan eten. Dit is 1,2 euro. In de kroeg kan je ook voor 5 euro een karaf bier krijgen, mits je als eerste de goede combinatie aan munten bij de bar brengt. Verder waren er andere lachwekkende spelletje om diverse tripjes in Australie te winnen. Erg entertainting allemaal! Wij hadden twee karaffen bier gratis gehad omdat onze foto op de monitor stond en omdat we een spelletje kop en munt hadden gewonnen en we hadden er ook een paar voor $5 omdat we als eerste de juiste combinatie munten hadden. Dus we hadden wel aardig wat biertjes op aan het einde van de avond. Erg gezellig!! Morgen gaan we naar Coffs Harbour en vrijdag moeten we in Sydney zijn om Yvonne op het vliegtuig naar New Zealand te zetten! Liefs Dorien en dank voor de vele berichtjes op mijn vorige verhaal. Erg leuk. Foto's doen het goed!!

• 10 Oktober 2006 - 04:26

Yvonne:

En dan niet vermelden dat we best brakjes waren de volgende dag...Thanks (:

• 10 Oktober 2006 - 08:23

Sanne:

Hey Dorien,

Echt super om te lezen dat jullie je zo vermaken! Ik zie jou al helemaal voor me, super fanatiek net zoals bij mahjong, haha!

Jammer dat Yvonne deze week al weer weggaat, maar jullie hebben samen wel een mooie tijd gehad volgens mij!

Surfen lijkt mij ook echt leuk, en alle begin is moeilijk. Deze keer is het je 3 keer gelukt en de volgende week zal het vast nog beter gaan.

Have fun en tot mails!

Liefs Sanne

• 10 Oktober 2006 - 08:25

Sanne:

de foto's zijn idd leuk!

• 10 Oktober 2006 - 11:42

Judith:

hee dorien!
    surfen! vet man! en wat gaaf dat het al zo goed ging!
    Nog veel plezier nog even samen!! en dan gaat het spannendste gedeelte beginnen... of niet?

tot in azie!!
    x judith

• 10 Oktober 2006 - 13:59

Tam:

Hey dwien,

Druk bezig zo te lezen. De tijd vliegt zo voorbij hoor. Geniet er nog maar heel erg veel van!

Kussie

• 10 Oktober 2006 - 20:41

Tessa:

He dween!! Vet dat je gesurfd hebt en erg cool dat het ook nog lukte. Ik vond de foto's van de vorige keer ook erg leuk. Gaaf dat je nu vrijdag naar Sydney gaat. Ga je Yvonne missen? Wat ga je daarna allemaal doen? Heel veel plezier nog!!! kus tes

• 11 Oktober 2006 - 10:37

Lieke:

He Dwien,

kklinkt super. Lijkt me echt cool om daar te surfen! En in de combinatie met de muntjes had ik natuurlijk ook veel vertrouwen ;-). Veel plezier nog daar. Hou ons op de hoogte!

Liefs Lieke

• 16 Oktober 2006 - 05:54

Miriam:

27e meeten gezellig!! Ben nu in Noosa, dus volg je nog steeds :). In welk hostel verblijf je in Sidney? Heb nog niets geboekt, want weet nog niet precies wanneer ik aankom. M'n ozzy nr = 0406878976. Veel plezier in Brisbane, hoorde dat je er goed kunt shoppen!!

• 19 Oktober 2006 - 20:00

K: